Att sälja sin bostad , särskilt om man aldrig gjort det förut, kan vara riktigt knepigt, tidskrävande och rentav känslomässigt jobbigt. Helt plötsligt dyker en massa främlingar upp i ditt hem och snokar runt och bedömer saker hemma hos dig, vissa går så långt som att kika i garderober och badrumsskåp. De kommer sannolikt att slå ner och klaga på aspekter av din bostad, som ju äör mer än väggar och tak för, det är ditt hem vi talar om. Ofta kommer du få rena skambud eller i vart bud som är betydligt lägre än vad du tänkt dig. Utan erfarenhet av bostadsförsäljning och med lite fritid kan det här bli snudd på outhärdligt. I varje fall är det lätt att begå misstag och ramla i fallgropar som är vanliga vid bostadsaffärer. Men oroa dig, inte läs våra tips här nedan för att ta reda på hur du bäst går tillväga för att få ut ett så högt pris som möjligt med minsta möjliga besvär-

 Misstag 1 – Att låta känslorna styra istället för affärssinnet


När du väl bestämt dig för att sälja ditt hem är det i regel bäst att inta en ska vi säga semi-professionell inställning till både affären och ditt hem som sådant. Tänk dig själv att du är en proffsig mäklare och inte enbart ägare av ditt hus. Då blir det enklare att hantera folk som försöker pruta eller klagar på något som kanske tycker om med ditt hem .

Ha gärna i åtanke hur du själv tänkte när du köpte ett hus förra gången. Det är nämligen inte bara du som ofta låter känslorna styra, det gäller även de som är spekulanter på ditt hem. Bra att komma ihåg.

Misstag 2 – Att inte anställa en mäklare

En bra mäklare kommer visserligen att begära en sådär 5-6 procent av det pris du till slut säljer din bostad för. Det kanske låter saftigt men i regel är synnerligen väl investerade pengar. En fastighetsmäklare kommer nämligen med all sannolikhet att fixa ett betydligt högre slutpris än vad du skulle ha fått ut på egen hand. Något som betyder att du till slut nästan alltid tjänar pengar på att anlita en mäklare även fast de bättre mäklarna kostar en hel del. Dessutom kommer mäklarna att ha hand om allt jobbigt pappersarbete åt dig, till exempel kontraktsskrivning och deklaration av vinst. En väldig bra mäklare som vi varmt kan rekommendera är Gotlandsexperterna Home By Dean utan tvekan Gotlands främsta mäklare av privatfastigheter. Letar du efter en fin villa eller lägenhet i Visby med omnejd är det definitivt dem du ska vända dig till.

Kontakt Home By Dean

Home by Dean Fastighetsförmedling AB
Hästgatan 10A, 621 56 Visby, Sverige


 

Misstag 3 – Att sätta priset för högt


Många har som tidigare nämnt ett extremt känslomässigt förhållande till sin bostads. Det leder ofta till att man vill ha ut ett högre pris än vad bostaden egentligen är värd. Sedan så beror förstås det pris du kan sälja bostaden för på det aktuella förhållandena på marknaden. Om räntan är hög och det råder lågkonjuktur kan du inte räkna med att ta ut några överpriser. Sådant har en mäklare bra koll på. Läs mer om B.A Föreningen här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.